Feit of mythe? "In Dubai hebben vrouwen niet dezelfde rechten als in het westen"

Over Dubai en de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) doen veel cowboyverhalen de ronde. 'Vastgoed In Dubai' brengt de feiten achter de mythes en baseert zich daarvoor niet alleen op eigen ervaringen, maar ook op officiële wetten en internationale onafhankelijke bronnen.

In België heerst allereerst de misvatting dat westerse vrouwen in Dubai verplicht gesluierd moeten rondlopen. Ook zien we in sommige reacties op sociale media dat sommige mensen denken dat vrouwen in Dubai niet alleen over straat mogen wandelen en over het algemeen onrespectvol worden behandeld. Vorige week vertelde een klant ons nog dat één van haar vriendinnen "100% zeker wist dat westerse vrouwen in Dubai als slavinnen worden verkocht en bij overspel zelfs gestenigd worden."

Laat ons meteen komaf maken met bovenstaande mythes: de Verenigde Arabische Emiraten en vooral Dubai zijn zeer veilig voor vrouwen en specifiek vrouwelijke reizigers.

De VAE is één van de meest Westers gerichte moslimlanden ter wereld, voornamelijk omdat het zo op toerisme en diversiteit is gericht. Van alle 7 emiraten is Dubai niet alleen het meest bekende en rijkste, het is ook het meest progressieve, ook op vlak van vrouwenrechten. Vrouwen in Dubai hebben ook een veel meer liberale levensstijl dan veel van vrouwen in andere landen uit de Golf-regio zoals bijvoorbeeld Saudi-Arabië.

Laten we de mythes even op een rijtje zetten en counteren met feiten:

Vrouwen en een hoofddoek in de VAE

Allereerst: nee, vrouwen zijn in de VAE niet verplicht om een hoofddoek te dragen (tenzij er een moskee of andere religieuze locatie wordt bezocht) en worden door zowel expats als de lokale bevolking met respect behandeld. Vrouwen mogen rijden, werken etc. en worden noch in Dubai, noch in de andere emiraten verkocht als slavinnen.

De doodstraf door steniging voor overspel

Bij wet is de VAE in haar recht om de doodstraf toe te passen, maar dit wordt zelden gedaan omdat de wet vereist dat een panel van drie rechters overeenstemming bereikt over de beslissing van een terdoodveroordeling. Die kan ook worden omgezet als de familie van het slachtoffer de veroordeelde vergeeft of een financiële compensatie accepteert voor de misdaad. In dat geval kan een rechtbank een veroordeelde tot een gevangenisstraf van minimaal 3 jaar en maximaal 7 jaar opsluiting vorderen.

Betreffende de doodstraf door steniging voor overspel: de wet in de VAE is gebaseerd op een duaal systeem van executie door de sharia en executie door civiele rechtbanken. Er kan alleen worden beslist over de dood door steniging als er een bekentenis en vier getuigenissen zijn verkregen, wat juridisch bindend is voor de uitvoering van een stenigingsvonnis. De VAE heeft tot nu toe nog nooit een doodvonnis uitgevoerd door steniging.

Weet ook: hoewel men in de VAE op papier streng optreedt tegen overspel, worden dit soort zaken in de praktijk zelden of nooit bestraft. Vorig jaar versoepelde Dubai zelfs haar regelgeving omtrent het samenwonen van ongetrouwde koppels. Tegelijk verstrengde het haar strafmaat inzake verkrachting en ongeoorloofde handelingen tegenover vrouwen.

Conclusie: vrouwen worden in de VAE en Dubai niet alleen respectvol behandeld, ze worden ook steeds beter beschermd wat het voor hen nog een veiligere en aangenamere plaats maakt om te vertoeven.

Dubai moedigt vrouwelijke ondernemers aan

Niet alleen worden vrouwen in Dubai gelijk behandeld als mannen en krijgen ze alle kansen op de arbeidsmarkt, ook worden er steeds meer evenementen georganiseerd om vrouwelijk ondernemerschap in de kijker te zetten en aan te moedigen.

Verschillende lokale vrouwen (emirates) krijgen veel aanzien voor hun rol in de samenleving en de bedrijfswereld. Met én zonder hoofddoek.

in alle mogelijke sectoren, zelfs bij de overheid. Het is als niet-islamitische vrouw ook helemaal niet verplicht om een hoofddoek te dragen in Dubai, tenzij er een moskee of andere religieuze locatie wordt bezocht.

"Vrouwen zijn de ziel van onze samenleving. Welke rol een vrouw ook invult, haar keuze is heilig. Haar bijdrage verdient ons diepste respect." - Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum (Foto: Destination My Dubai)"Vrouwen zijn de ziel van onze samenleving. Welke rol een vrouw ook invult, haar keuze is heilig. Haar bijdrage verdient ons diepste respect." - Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum (Foto: Destination My Dubai)

Zelf Dubai bezoeken?

Wil je graag zelf ervaren hoe het er in Dubai écht aan toe gaat? Neem in alle vertrouwen en geheel vrijblijvend contact met ons op: info@bestluxury.properties of telefonisch of via WhatsApp: +32 474 49 32 68 (België) / +971 50 287 8964 (lokaal).

De Belgische adviseurs van Guy Penders' Best Luxury Properties, één van de enige vastgoedkantoren in Dubai dat 100% geleid wordt door een Belg en volledig ownership heeft, staan voor je klaar om al jouw vragen te beantwoorden omtrent Dubai en helpen je - met hun 14 jaar ervaring - zelfs bij het boeken van je vakantietrip naar de stad.

Als je interesse hebt om vastgoed aan te kopen via Best Luxury Properties kan je als internationale klant genieten van onze exclusieve VIP Services. Wanneer je een aankoop hebt gedaan, krijg je trouwens je vlucht naar Dubai terugbetaald.

LEES OOK:

Dubai uitgeroepen tot populairste reisbestemming van 2022

Nieuw in 2022: boek uw vakantie in Dubai met Best Luxury Properties, Airbnb en Booking.com

6 top projecten om naar uit te kijken in Dubai in 2022

Reizen naar Dubai tijdens COVID-19: wat je moet weten voor je vertrekt


$type=blogging$au=0$cm=0$c=10$p=1$show=/p/testimonials.html

In de kijker_$type=sticky$c=4$l=1$cm=0$au=0$hide=home

Naam

activiteiten,18,agenda,12,Expo 2020,6,faq,6,financieel,26,in de kijker,99,nieuws,205,Testimonials,2,The sky is the limit,12,Vastgoed,95,Video,20,Wist je dat,12,
ltr
item
Vastgoed in Dubai | Best Luxury Properties: Feit of mythe? "In Dubai hebben vrouwen niet dezelfde rechten als in het westen"
Feit of mythe? "In Dubai hebben vrouwen niet dezelfde rechten als in het westen"
De Verenigde Arabische Emiraten en vooral Dubai zijn zeer veilig voor vrouwen en specifiek vrouwelijke reizigers.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjCIn0E8UwIc8QbgPxd-SEZxlrMJf5D-EufN2NytXQFPAuQMqAdnh_xSacSnhTmjPQZYxvTLqPML_MjRMrcMOoroNPQd4kBwGazgNUQKkp7zKhh1AfpdISMafTPDPCQgsc7MK4uKQR_S0fFjK8GTLKg8jv2hkzV4h07YVlCbb7l94zCpIypkLw-gT2P=w640-h360
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjCIn0E8UwIc8QbgPxd-SEZxlrMJf5D-EufN2NytXQFPAuQMqAdnh_xSacSnhTmjPQZYxvTLqPML_MjRMrcMOoroNPQd4kBwGazgNUQKkp7zKhh1AfpdISMafTPDPCQgsc7MK4uKQR_S0fFjK8GTLKg8jv2hkzV4h07YVlCbb7l94zCpIypkLw-gT2P=s72-w640-c-h360
Vastgoed in Dubai | Best Luxury Properties
https://www.vastgoeddubai.be/2022/02/feit-of-mythe-in-dubai-hebben-vrouwen-niet-dezelfde-rechten-als-in-het-westen.html
https://www.vastgoeddubai.be/
https://www.vastgoeddubai.be/
https://www.vastgoeddubai.be/2022/02/feit-of-mythe-in-dubai-hebben-vrouwen-niet-dezelfde-rechten-als-in-het-westen.html
true
1948435492975158275
UTF-8
Alles geladen Geen zoekresultaten BEKIJK ALLES Ontdek meer Antwoorden Cancel antwoord Delete door Home PAGINA's UPDATES Bekijk alles VOOR U AANGERADEN Rubriek Archief ZOEKEN ALLE UPDATES Geen zoekresultaten Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minuut geleden $$1$$ minutes ago 1 uur geleden $$1$$ hours ago Gisteren $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago meer dan 5 weken geleden Volgers Volg THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy