DOSSIER - Waarom Dubai één van de veiligste steden ter wereld is

Volgens het Ease of Doing Business rapport van de Wereldbank is Dubai één van de veiligste steden ter wereld. In het verslag wordt rekening gehouden met meer dan 100 indicatoren. Dubai staat daarbij niet alleen in de algemene top 10, maar zelfs op de eerste plaats bij meer dan 11 indicatoren rond persoonlijke veiligheid.

Wat maakt van Dubai niet alleen een welvarende, maar ook een enorm veilige wereldstad? "Al tientallen jaren werkt Dubai aan progressieve en ambitieuze sociaaleconomische hervormingen en strategieën", vertelt Sami Al Qamzi, directeur-generaal van Dubai Economy. "De regering, die van de veiligheid van alle inwoners en bezoekers een prioriteit heeft gemaakt, speelt hierin een sleutelrol."

Levenskwaliteit

"Veiligheid en beveiliging zijn factoren die een groot effect hebben op de levenskwaliteit van mensen", weet Hani Al Hamli, Manager van het Dubai Department of Economic Development, dan weer. "Dubai doet er alles aan om ervoor te zorgen dat er geen veiligere plek is dan binnen haar grenzen. Dat wordt ook bewezen in hoe het emiraat omgaat met COVID-19." (LEES OOK: Verenigde Arabische Emiraten zijn nummer 1 van de wereld in vaccinatiestrategie en versoepelen coronamaatregelen verder)

Dubai beseft, als meest toonaangevende Emiraat van de Verenigde Arabische Emiraten, meer dan welke stad ter wereld het belang van veiligheid voor haar inwoners en... investeerders. "Daarom is men in staat continu nieuwe investeerders en 's werelds grootste talenten aan te trekken", aldus Al Qamzi. "Dubai biedt mensen niet alleen woongelegenheid in een veilige en tegelijk bruisende stad, maar geeft hen ook de mogelijkheid om in een eigentijdse en vooruitstrevende omgeving te werken én te groeien." (LEES OOK: Interessante veranderingen in het immigratiebeleid van de Verenigde Arabische Emiraten aangekondigd)

(lees verder onder de foto)

Criminaliteit

Het is algemeen geweten dat de criminaliteitscijfers in Dubai erg laag liggen. Op Numbeo, een crowd-sourced wereldwijde database van gerapporteerde consumentenprijzen, waargenomen misdaadcijfers, kwaliteit van gezondheidszorg en vele andere statistieken, scoort Dubai op 11 van 13 punten(i.v.m. met veiligheid en criminaliteit 'zeer laag', op 1 punt 'laag' en op 1 'gemiddeld'. Ter vergelijking: New York scoort 3 keer 'laag', 10 keer 'gemiddeld' en nergens 'zeer laag'. Nog slechter scoren Brussel en Parijs. De Franse hoofdstad scoort naar Europese normen zelfs dramatisch slecht. Dubai scoort ook beter dan steden als Antwerpen, Amsterdam, Rotterdam en zelfs Gent en Den Haag.

Kleine diefstallen zoals zakkenrollerij zijn zeldzaam in Dubai en gewelddadige misdaden zijn er bijna niet. Zelfs incidenten met de georganiseerde misdaad dalen jaar na jaar o.a. door zero tolerance policies van de overheid.

Digitale veiligheid

Tot slot: ook op vlak van digitale veiligheid loopt Dubai voorop op de rest van de wereld. Het emiraat staat internationaal op de eerste plaats voor wat betreft Dedicated Cyber ​​Security en is pionier in de zogeheten 'Technology Readiness Levels'.

Zelf Dubai bezoeken?

Wil je graag zelf een keer het veilige Dubai ervaren vooraleer je in het emiraat wil investeren? Neem gerust en geheel vrijblijvend contact met ons op: info@bestluxury.properties of +971 50 287 8964 (ook WhatsApp).

Als je interesse hebt om vastgoed aan te kopen via Best Luxury Properties kan je als internationale klant genieten van onze exclusieve VIP Services. Wanneer je een aankoop hebt gedaan, krijg je momenteel trouwens je vlucht naar Dubai terugbetaald.

LEES OOK:
4 redenen om te investeren in vastgoed in Dubai
Als Belg lenen voor de aankoop van vastgoed in Dubai? Dit moet je weten

Foto's: Nextvoyage en The Lazy Artist Gallery (Pexels)

$type=blogging$au=0$cm=0$c=10$p=1$show=/p/testimonials.html

In de kijker_$type=sticky$c=4$l=1$cm=0$au=0$hide=home

Naam

activiteiten,18,agenda,12,Expo 2020,6,faq,6,financieel,26,in de kijker,99,nieuws,205,Testimonials,2,The sky is the limit,12,Vastgoed,95,Video,20,Wist je dat,12,
ltr
item
Vastgoed in Dubai | Best Luxury Properties: DOSSIER - Waarom Dubai één van de veiligste steden ter wereld is
DOSSIER - Waarom Dubai één van de veiligste steden ter wereld is
Volgens het Ease of Doing Business rapport van de Wereldbank is Dubai één van de veiligste steden ter wereld.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgRlhWoY6Nfp4OpxNcL0ejBgdnnFUgH9AYQsiiLDHxcKXwKquVwsTMoTCh3M5YkbUKcctj4qI2q8ojx-CZ5WUQj8imUU41XIfa3pYa8HQW1iMJyj0yJ97iI2N3GNA_-FvOJDRk8ZRhLNAI/w640-h360/best-luxury-properties-vastgoed-in-dubai-burj-al-arab-beach.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgRlhWoY6Nfp4OpxNcL0ejBgdnnFUgH9AYQsiiLDHxcKXwKquVwsTMoTCh3M5YkbUKcctj4qI2q8ojx-CZ5WUQj8imUU41XIfa3pYa8HQW1iMJyj0yJ97iI2N3GNA_-FvOJDRk8ZRhLNAI/s72-w640-c-h360/best-luxury-properties-vastgoed-in-dubai-burj-al-arab-beach.jpg
Vastgoed in Dubai | Best Luxury Properties
https://www.vastgoeddubai.be/2021/09/dossier-waarom-dubai-een-van-de-veiligste-steden-ter-wereld-is.html
https://www.vastgoeddubai.be/
https://www.vastgoeddubai.be/
https://www.vastgoeddubai.be/2021/09/dossier-waarom-dubai-een-van-de-veiligste-steden-ter-wereld-is.html
true
1948435492975158275
UTF-8
Alles geladen Geen zoekresultaten BEKIJK ALLES Ontdek meer Antwoorden Cancel antwoord Delete door Home PAGINA's UPDATES Bekijk alles VOOR U AANGERADEN Rubriek Archief ZOEKEN ALLE UPDATES Geen zoekresultaten Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minuut geleden $$1$$ minutes ago 1 uur geleden $$1$$ hours ago Gisteren $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago meer dan 5 weken geleden Volgers Volg THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy