Let op voor deze 7 valkuilen bij de aankoop van vastgoed in Dubai

De vastgoedsector in Dubai is in herstel en dus is het meer dan ooit hét moment om te investeren in het emiraat. Als Belg blijft de aankoop van een eigendom in het buitenland natuurlijk iets waarover je vooraf goed dient te informeren. Ondanks dat de markt in Dubai steeds meer interessante opportuniteiten biedt, blijft het opletten voor foutieve of onvolledige informatie van geslepen verkopers of ontwikkelaars. Hieronder lijsten we de 7 grootste valkuilen op bij de aankoop van vastgoed in Dubai.

1) Vastgoed aankopen zonder het correcte (eerlijke) advies van een erkend en onafhankelijk makelaar
In winkelcentrums zoals The Dubai Mall en Mall of the Emirates staan bijvoorbeeld verschillende verkopers toeristen op te wachten om er, geflankeerd door aantrekkelijke maquettes, hun vastgoedproject voor te stellen. Oogt en klinkt mooi, maar weet dat deze mensen verkopers zijn en geen gediplomeerde makelaars. Bovendien zijn zij erg geslepen aangezien zij er voornamelijk op gebrand zijn hun eigen project te verkopen (zij werken op commissie voor de ontwikkelaar). Tip: laat zeker NOOIT je persoonlijke (paspoort)gegevens achter!

2) Bij een aankoop meteen een voorschot betalen via een (online) overschrijving aan een verkoper of ontwikkelaar
De kans bestaat dat deze persoon of organisatie niet de eigenaar is en nooit meer van zich laat horen. Bijgevolg ben je je voorschot kwijt.

3) Een off-plan (op plan) project aankopen dat mooi wordt voorgesteld, maar te laat of zelfs nooit wordt opgeleverd
In Dubai schieten de nieuwe projecten als paddenstoelen uit de grond, zeker met Expo 2020 in het achterhoofd. Veel van deze projecten ogen veelbelovend en zijn het ook, maar niet allemaal. Daarom is het belangrijk om je hierover steeds goed te laten adviseren door een onafhankelijke én officieel erkende partij.

4) Een volmacht geven aan iemand die "belooft" alles voor jou te regelen
Ken je deze persoon? Is hij of zij betrouwbaar en wat met zijn of haar reputatie? In Dubai is het bij wet verboden om te handelen (of onderhandelen) in vastgoed als je niet gecertificeerd bent. Opletten voor mooipraters is dus de boodschap!

5) Een eigendom aankopen bij of via een vastgoedkantoor dat geen expertise of kennis heeft over de fiscale wetgeving van jouw thuisland (zoals België of bij uitbreiding Europa waar bepaalde regels gelden voor inwoners die investeren in vastgoed in specifiek de Verenigde Arabische Emiraten)

6) Een financiering afsluiten in Dubai en te veel intresten betalen, terwijl je in België aan een veel gunstiger tarief en bij je eigen vertrouwde bank een lening kan aangaan voor je aankoop (t.a.v. je hypotheek of vermogensportefeuille)

7) Aankopen op erfpacht (leasehold) waardoor je nooit 100% eigenaar van je eigendom zal zijn. Daartegenover staat freehold, waarbij je wél 100% eigenaar van je eigendom (grond en opstallen) bent (voor altijd én erfbaar, net zoals in België)

Het advies van Best Luxury Properties

Investeren in vastgoed in Dubai staat garant voor een hoog rendement en is dus erg aantrekkelijk om te overwegen, maar er gaat veel desinformatie de ronde. Laat je altijd begeleiden door een officieel en onafhankelijk expert die jou een plan op maat van jouw persoonlijke (financiële) situatie kan aanbieden. Is er een taalbarrière? Hoe verloopt het vastgoedbeheer ter plaatse? Wat met de begeleiding en kennis over de gevolgen op fiscaal technisch vlak als ik ingeschreven sta (en blijf) als inwoner in België? Krijg ik verhuurgarantie? Hebben mijn nabestaanden erfrecht? ...

Meer over Best Luxury Properties (BLP): wij zijn een gerenommeerd, erkend en onafhankelijk vastgoedkantoor in Dubai, opgericht door de Belg Guy Penders die meer dan 14 jaar ervaring heeft in de vastgoedsector in Dubai en zelf ook verschillende succesvolle investeringen heeft lopen in het emiraat.

Contacteer ons geheel vrijblijvend om meer te weten te komen over de mogelijkheden van investeren in Dubai en hoe je bovengenoemde valkuilen strategisch kan ontwijken: info@bestluxury.properties of telefonisch of via WhatsApp: +32 474 49 32 68 (België) / +971 50 287 8964 (lokaal).

Als Belgische (of internationale) klant kan je bij BLP bovendien genieten van exclusieve VIP Services. Wij nodigen je ook graag uit om zelf naar Dubai af te zakken om ons kantoor of je toekomstige investering te bezoeken. Vraag zeker ook naar onze Expo 2020 actie waarbij we jouw vlieg- en expo tickets terugbetalen.

$type=blogging$au=0$cm=0$c=10$p=1$show=/p/testimonials.html

In de kijker_$type=sticky$c=4$l=1$cm=0$au=0$hide=home

Naam

activiteiten,18,agenda,12,Expo 2020,6,faq,6,financieel,26,in de kijker,99,nieuws,205,Testimonials,2,The sky is the limit,12,Vastgoed,95,Video,20,Wist je dat,12,
ltr
item
Vastgoed in Dubai | Best Luxury Properties: Let op voor deze 7 valkuilen bij de aankoop van vastgoed in Dubai
Let op voor deze 7 valkuilen bij de aankoop van vastgoed in Dubai
Het is hét moment om te investeren in vastgoed in Dubai. Als Belg is het echter opletten voor foutieve informatie van geslepen verkopers.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjAOkmfhbP2PuwgxWaOdD0ImvSPb6pO5O7V74ZNwaXK8r-lEIL7IPLlbZif_lafCVsPfO7EGjlhxM20QnRbD23H8-b_y-uQ4pHENrv7p9TR_zxv_mG6HAwRXRRlR34qU6SvDKO1qyhTfMIOPVKRiJHgzPDZv8KmbS6NCNorntq5TxhA_otoB8qI_5ck=w640-h428
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjAOkmfhbP2PuwgxWaOdD0ImvSPb6pO5O7V74ZNwaXK8r-lEIL7IPLlbZif_lafCVsPfO7EGjlhxM20QnRbD23H8-b_y-uQ4pHENrv7p9TR_zxv_mG6HAwRXRRlR34qU6SvDKO1qyhTfMIOPVKRiJHgzPDZv8KmbS6NCNorntq5TxhA_otoB8qI_5ck=s72-w640-c-h428
Vastgoed in Dubai | Best Luxury Properties
https://www.vastgoeddubai.be/2021/11/let-op-voor-deze-7-valkuilen-bij-de-aankoop-van-vastgoed-in-dubai.html
https://www.vastgoeddubai.be/
https://www.vastgoeddubai.be/
https://www.vastgoeddubai.be/2021/11/let-op-voor-deze-7-valkuilen-bij-de-aankoop-van-vastgoed-in-dubai.html
true
1948435492975158275
UTF-8
Alles geladen Geen zoekresultaten BEKIJK ALLES Ontdek meer Antwoorden Cancel antwoord Delete door Home PAGINA's UPDATES Bekijk alles VOOR U AANGERADEN Rubriek Archief ZOEKEN ALLE UPDATES Geen zoekresultaten Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minuut geleden $$1$$ minutes ago 1 uur geleden $$1$$ hours ago Gisteren $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago meer dan 5 weken geleden Volgers Volg THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy