Eten, medicijnen en andere bestellingen worden begin 2024 door drones bezorgd in Dubai

Het project 'Dubai Horizon System' is met het 'Dubai Digital Twin'-initiatief, waarbij een digitale replica van Dubai wordt gecreëerd, zijn tweede fase ingegaan. Volgens Dubai Municipality (het stadsbestuur) is dronebezorging vanaf begin 2024 een feit.

Al meer dan een jaar lang is Dubai bezig met het digitaal in kaart brengen van zijn emiraat om zo strategische routes te plannen en landingsplekken voor drones en onbemande luchtvaartuigen aan te wijzen.

"Samen met de burgerluchtvaart doen we ook aan 3D zoning van het luchtruim en bouwen we letterlijk wegen in de lucht, wat de plannen voor het inzetten van drones in veel opzichten zal versnellen", legt Wesam Lootah, CEO van de Corporate Support Services Sector bij Dubai Municipality, uit.

Tijdens de tweede fase van het 'Dubai Horizon System' wordt dus gefocust op het zogenaamde 'Dubai Digital Twin'-initiatief, dat een nauwkeurige digitale replica van het volledige emiraat Dubai zal creëren, inclusief alle mogelijke wegen, bezienswaardigheden en voorzieningen, in zowel 2D- als 3D-kaarten.

LEES OOK: Dubai start met ontwerpen van digitale wegenkaarten voor zelfrijdende auto's

Veiligheid waarborgen

"Eén van de prioritaire doelen van het project is het garanderen van de veiligheid van de inwoners van Dubai", zo klinkt het bij Maitha Al Nuaimi, Directeur van het Geographic Information Systems Center. "Daarnaast kunnen we ook Dubai's luchtnavigatie extra beveiligen en zullen we, op basis van de grondplanning, 3D-modellering en de digitale tweeling, zones creëren waarin men kan vliegen en waarin men dat niet kan. Wanneer de mapping is voltooid, kunnen andere overheidsinstanties de diensten gebruiken voor de bezorging van pakketten, medicijnen en voedsel per drone."

Uitdagingen

Het digitaal in kaart brengen van Dubai verloopt momenteel volgens plan en is zelfs al afgerond in de Dubai Silicon Oasis woon- en werkgemeenschap. "Het landschap in Dubai verandert continu en dat zorgde voor een uitdaging, maar desondanks zijn we geslaagd in ons opzet", klinkt Al Nuaimi trots. "In Silicon Oasis is de mapping afgerond en lopen de testen volop. Van zodra alle testen achter de rug zijn, zullen we uitbreiden naar andere gebieden in de stad."

LEES OOK: Dubai's roadmap voor groei: hoe een visie werkelijkheid werd

Bouwovertredingen detecteren met AI

De overheid wil drones niet enkel inzetten om pakjes te bezorgen, maar in combinatie met kunstmatige intelligentie (AI) ziet het ook mogelijkheden om bouwovertredingen te detecteren. "Met drones kunnen we vanuit een luchtfoto-perspectief zowel verticaal als horizontaal zien of er sprake is van overtredingen", legt Al Nuaimi uit.

Een pilootproject dat in december vorig jaar is gelanceerd, leverde op dat vlak al interessante resultaten op. "We konden overtredingen meteen vaststellen. Dit helpt inspecteurs om zich te concentreren op problematische gebouwen in plaats van willekeurige controles uit te voeren."

LEES OOK: 197 metrolijnen over 843 kilometer: zo gaat het metronetwerk van Dubai er in de toekomst uitzien

Foto: Ricardo Gomez Angel (Unsplash)

$type=blogging$au=0$cm=0$c=10$p=1$show=/p/testimonials.html

In de kijker_$type=sticky$c=4$l=1$cm=0$au=0$hide=home

Naam

activiteiten,19,agenda,13,Expo 2020,6,faq,6,financieel,26,in de kijker,101,nieuws,207,Testimonials,2,The sky is the limit,12,Vastgoed,96,Video,20,Wist je dat,12,
ltr
item
Vastgoed in Dubai | Best Luxury Properties: Eten, medicijnen en andere bestellingen worden begin 2024 door drones bezorgd in Dubai
Eten, medicijnen en andere bestellingen worden begin 2024 door drones bezorgd in Dubai
'Dubai Horizon System' is met het 'Dubai Digital Twin'-project, waarbij een digitale replica van Dubai wordt gecreëerd, zijn tweede fase ingegaan.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhkCzZwN5QnZvrOaP9_G-zSYWZwGwncSltuzjyIR9HDL90LZV3gFxdIb5I3DPKzuHp-A-p0Sr-cB9wVumU8ycmYGrYgDqIW00so6yBk9NU2m_ziGUhcRKCMJ9vUp73kwjK8uT97LC4jOg_6iA6s2oaGiY79n4w5U7u2PxdMXk6KnphFUeYI_rD4JAyOKhU/w640-h360/drone.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhkCzZwN5QnZvrOaP9_G-zSYWZwGwncSltuzjyIR9HDL90LZV3gFxdIb5I3DPKzuHp-A-p0Sr-cB9wVumU8ycmYGrYgDqIW00so6yBk9NU2m_ziGUhcRKCMJ9vUp73kwjK8uT97LC4jOg_6iA6s2oaGiY79n4w5U7u2PxdMXk6KnphFUeYI_rD4JAyOKhU/s72-w640-c-h360/drone.jpg
Vastgoed in Dubai | Best Luxury Properties
https://www.vastgoeddubai.be/2023/10/dronebezorging-in-dubai-vanaf-begin-2024.html
https://www.vastgoeddubai.be/
https://www.vastgoeddubai.be/
https://www.vastgoeddubai.be/2023/10/dronebezorging-in-dubai-vanaf-begin-2024.html
true
1948435492975158275
UTF-8
Alles geladen Geen zoekresultaten BEKIJK ALLES Ontdek meer Antwoorden Cancel antwoord Delete door Home PAGINA's UPDATES Bekijk alles VOOR U AANGERADEN Rubriek Archief ZOEKEN ALLE UPDATES Geen zoekresultaten Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minuut geleden $$1$$ minutes ago 1 uur geleden $$1$$ hours ago Gisteren $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago meer dan 5 weken geleden Volgers Volg THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy