Geen belasting op onroerend goed en andere investeringen: de nieuwe federale vennootschapsbelasting van de Verenigde Arabische Emiraten uitgelegd

Maandag maakte het ministerie van Financiën van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) bekend dat het land een federale vennootschapsbelasting zal invoeren op de winst van bedrijven vanaf het boekjaar dat begint op of na 1 juni 2023. Nieuws dat ook werd opgepikt in de Belgische en Nederlandse media, die in hun berichtgeving helaas heel veel essentiële elementen negeerden.

Zo werd bijvoorbeeld niet vermeld dat heel wat bedrijven gevrijwaard zullen blijven van de nieuwe belasting omdat deze pas wordt geïnd op winsten vanaf 90.500 euro. Ook zal er geen belasting worden geheven op persoonlijke inkomsten uit werk, onroerend goed en andere investeringen.

Geen belasting op vastgoed investeringen

Investeerders in vastgoed hoeven dus niets te vrezen, zij werden en worden niet belast. En ook voor bedrijven die wel onder het nieuwe tax regime zullen vallen, blijft de VAE internationaal één van de interessantste opties inzake belastingdruk.

Met 9 procent blijft de VAE concurrerend in vergelijking met andere financiële centra en ontwikkelde economieën wereldwijd. Het gemiddelde hoogste vennootschapsbelastingtarief in de EU-27 landen is 21,3 procent, 23,04 procent onder de OESO-landen en 69 procent in de G7, volgens de Tax Foundation in Washington DC.

Hieronder lijsten we alles op wat u moet weten over de federale vennootschapsbelasting van de VAE met informatie van de overheid zelf.

  • Er komt geen inkomstenbelasting voor werknemers, noch een bronbelasting en vermogenswinstbelasting.
  • Meer concreet: er zal geen belasting worden geheven op persoonlijke inkomsten uit werk, onroerend goed en andere investeringen, of op enig ander inkomen verdiend door individuen dat niet voortkomt uit een bedrijf of andere vorm van commerciële activiteit die in de VAE is toegestaan ​​​​of anderszins is toegestaan én er wordt geen bronbelasting geheven op binnenlandse en grensoverschrijdende betalingen. Ook buitenlandse investeerders die geen zaken doen in de VAE worden niet onderworpen aan de vennootschapsbelasting.
  • Er komt geen dubbele belasting: betaalde buitenlandse belastingen worden verrekend met alle verschuldigde VAE vennootschapsbelasting.
  • Om kleine en middelgrote ondernemingen te ondersteunen, zal er een nultarief zijn voor belastbare winsten tot AED 375,000 (90.500 euro).
  • Bedrijven die betrokken zijn bij de winning van natuurlijke hulpbronnen - zoals olie- en gasproductie - krijgen een vrijstelling.
  • Bedrijven gevestigd in Free Zones die geen zaken doen met VAE Mainland blijven gevrijwaard van de vennootschapsbelasting (1)
  • Elk boekjaar moet één aangifte vennootschapsbelasting worden ingediend. Vooruitbetalingen of het opstellen van voorlopige belastingaangiften zijn niet vereist.
(lees verder onder de officiële aankondigingen van de overheid op Twitter)

VAE als globaal knooppunt voor bedrijven en investeringen

Ondanks de invoering van de vennootschapsbelasting, blijft de VAE internationaal één van de meest interessante opties om zaken te doen, te investeren of simpelweg te wonen. De nieuwe tax heeft een minimale impact en de overheid voorziet heel wat uitzonderingen. Zo is het nu al duidelijk dat je bij vastgoedinvesteringen niets hoeft af te dragen.

"De zekerheid van een concurrerend en best-in-class vennootschapsbelastingregime, samen met het uitgebreide netwerk van dubbelbelastingverdragen van de VAE, zal de positie van de VAE als een globaal knooppunt voor bedrijven en investeringen nog versterken", weet Younis Haji Al Khoori, ondersecretaris van het ministerie van Financiën.

"De invoering van een vennootschapsbelasting zal de VAE helpen haar strategische ambities te verwezenlijken en bedrijven stimuleren om hun activiteiten in de VAE te vestigen en uit te breiden. Als toonaangevend rechtsgebied voor innovatie en investeringen blijft de VAE een cruciale rol spelen bij het helpen van bedrijven om te groeien, zowel lokaal als wereldwijd."

Langetermijnvisie van de VAE

Experts zijn het erover eens dat de aankondiging in lijn is met de bredere visie van de regering om inkomsten te diversifiëren en constructieve veranderingen door te voeren op verschillende vlakken van de economische structuur van de VAE.

Hoe dan ook, het belastingregime zal een van de meest concurrerende ter wereld zijn en slechts weinig mensen recht in hun portemonnee treffen.

Stel je vragen over het nieuwe belastingregime van de VAE

Zoals intussen bekend blijft onroerend goed belastingvrij in de VAE en Dubai. Wens je hier toch meer informatie over? Neem dan vrijblijvend contact op met Best Luxury Properties (BLP), het gerenommeerde vastgoedkantoor van de Belg Guy Penders en één van de enige vastgoedkantoren in Dubai dat 100% ownership heeft.

De adviseurs van BLP helpen je met plezier op weg en vertellen je alles over de verschillen tussen de VAE en België op vlak van vastgoed en belastingen, maar bespreken ook internationale mogelijkheden met feitelijke informatie en ervaringen uit eerste hand van wereldwijd gestationeerde hoogopgeleide brand ambassadeurs.

(1) Een bedrijf gevestigd op het vasteland van de VAE (Mainland) is vrij om overal in de VAE-markt zaken te doen. Dit betekent dat het bedrijf zowel binnen als buiten de VAE zaken mag doen. Bedrijven in vrije zones (Free Zone) mogen zaken doen binnen de jurisdictie van de betreffende vrije zone en buiten de VAE.

Foto: Wael Hneini en Scott Graham (Unsplash)

$type=blogging$au=0$cm=0$c=10$p=1$show=/p/testimonials.html

In de kijker_$type=sticky$c=4$l=1$cm=0$au=0$hide=home

Naam

activiteiten,18,agenda,12,Expo 2020,6,faq,6,financieel,26,in de kijker,101,nieuws,207,Testimonials,2,The sky is the limit,12,Vastgoed,95,Video,20,Wist je dat,12,
ltr
item
Vastgoed in Dubai | Best Luxury Properties: Geen belasting op onroerend goed en andere investeringen: de nieuwe federale vennootschapsbelasting van de Verenigde Arabische Emiraten uitgelegd
Geen belasting op onroerend goed en andere investeringen: de nieuwe federale vennootschapsbelasting van de Verenigde Arabische Emiraten uitgelegd
Vastgoed In Dubai en Best Luxury Properties leggen uit wat de nieuwe federale vennootschapsbelasting van de Verenigde Arabische Emiraten inhoudt.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjpscEr5DelwCuUpmun7zpyjaXFOyQGOCrbw2WxXac4jKR5FDILQQ-3JH_1_tOCje0pTuHe-e4KmjvKhrXznF4Sd60CgYlnO7pofgsB2oiDtgvZpqVTqVpcgGS49Duq6G9TixuixNn95qG2dQeWo1X89U87SK22ioGqMvSi2arbKVV_zr_SNjUOrZIC=w640-h428
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjpscEr5DelwCuUpmun7zpyjaXFOyQGOCrbw2WxXac4jKR5FDILQQ-3JH_1_tOCje0pTuHe-e4KmjvKhrXznF4Sd60CgYlnO7pofgsB2oiDtgvZpqVTqVpcgGS49Duq6G9TixuixNn95qG2dQeWo1X89U87SK22ioGqMvSi2arbKVV_zr_SNjUOrZIC=s72-w640-c-h428
Vastgoed in Dubai | Best Luxury Properties
https://www.vastgoeddubai.be/2022/02/geen-belasting-op-onroerend-goed-en-andere-investeringen-de-nieuwe-federale-vennootschapsbelasting-van-de-verenigde-arabische-emiraten-uitgelegd.html
https://www.vastgoeddubai.be/
https://www.vastgoeddubai.be/
https://www.vastgoeddubai.be/2022/02/geen-belasting-op-onroerend-goed-en-andere-investeringen-de-nieuwe-federale-vennootschapsbelasting-van-de-verenigde-arabische-emiraten-uitgelegd.html
true
1948435492975158275
UTF-8
Alles geladen Geen zoekresultaten BEKIJK ALLES Ontdek meer Antwoorden Cancel antwoord Delete door Home PAGINA's UPDATES Bekijk alles VOOR U AANGERADEN Rubriek Archief ZOEKEN ALLE UPDATES Geen zoekresultaten Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minuut geleden $$1$$ minutes ago 1 uur geleden $$1$$ hours ago Gisteren $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago meer dan 5 weken geleden Volgers Volg THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy