Dubai gangsterparadijs voor Belgische criminelen? Guy Penders is duidelijk: "Niet met Best Luxury Properties"

De Tijd en Knack berichtten woensdag over de gelekte gegevens van 714 Belgische eigenaars van vastgoed in Dubai. ‘Dubai Uncovered’, een datalek van de Amerikaanse non-profit organisatie Center for Advanced Defense Studies (C4ADS), kwam aan het licht dankzij het Noorse E24. De gegevens dateren van 2020 en zouden komen van o.a. Dubai Land Department, de regulator van vastgoed in Dubai, en werden door de internationale media gretig geanalyseerd.

De Belgen waarvan sprake in de lijst hebben volgens de media uiteenlopende profielen en deze zijn niet allemaal even zuiver. In De Tijd en Knack staat te lezen dat het veelal gaat om eigenaars gelinkt aan witwaspraktijken, fraude en drugshandel.

Is Dubai écht een paradijs voor Belgische criminelen?

"Volgens een rapport van de Wereldbank en Numbeo dat vorig jaar uitkwam, is Dubai één van de veiligste steden ter wereld als het gaat om criminaliteit", vertelt Guy Penders, Belg en CEO van vastgoedkantoor Best Luxury Properties in Dubai. "Vaak leeft in België de perceptie dat Dubai een soort van Wilde Westen is, maar dat is helemaal niet zo. Ikzelf woon hier al 14 jaar en voel me nergens veiliger dan hier."

"Kleine diefstallen zoals zakkenrollerij zijn hier zeldzaam en misdaden met geweld zijn hier al helemaal niet", weet Penders uit ervaring. "Dubai, dat voor 85% uit expats bestaat, heeft er alle belang bij om haar imago van veiligste stad ter wereld in stand te houden."

Het emiraat staat internationaal op de eerste plaats voor wat betreft Dedicated Cyber ​​Security en is pionier in de zogeheten 'Technology Readiness Levels'. Ook op vlak van digitale veiligheid loopt Dubai dus voor op de rest van de wereld.

Vastgoed in Dubai om geld wit te wassen

Als we ‘Dubai Uncovered’ mogen geloven, is vastgoed aankopen in Dubai dé manier om dubieus geld wit te wassen. Welke ervaringen heeft Penders met Best Luxury Properties hiermee? "Elke vastgoedmakelaar heeft zijn eigen standaarden. Dat is geen geheim, zeker niet in een competitieve markt als de onze in Dubai", beseft hij. "Wij bij Best Luxury Properties hebben een lijst met normen en waarden die elke medewerker onderschrijft en die we tegelijk transparant communiceren naar iedere prospect en klant."

"Met stip op nummer 1: integriteit en morele principes", klinkt het. "De hele lijst van onze zogeheten Core Values staat trouwens gewoon op onze website."

Uitleveringsverdrag tussen België en Dubai

De Verenigde Arabische Emiraten (VAE), waar Dubai deel van uitmaakt, hebben momenteel geen uitleveringsverdrag met de Europese Unie en de Verenigde Staten. In de praktijk betekent dit dat dubieuze individuen in Dubai onder de radar kunnen (blijven) leven, al komt daar binnenkort verandering in.

Belgisch minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) ondertekende in december 2021  namelijk een uitleveringsverdrag en een verdrag over wederzijdse rechtshulp met de Emiraten.

"Je mag niet vergeten dat de VAE pas 50 jaar geleden werden opgericht. Het is een relatief nieuw land en een land opbouwen vraagt tijd", aldus Penders. "Hoe de VAE en vooral Dubai op zo'n korte tijd pionier zijn geworden op veel vlakken, is eigenlijk bewonderenswaardig. Men werkt hier hard en de overheid steekt niet alleen veel geld, maar ook massa's energie in het maken van weloverwogen keuzes die de levenskwaliteit van de inwoners hier keer op keer doet verbeteren."

"Op geregelde basis worden er nieuwe regelgevingen uitgevaardigd om elke vorm van criminaliteit nog meer in te dijken. Een goed voorbeeld daarvan is de nieuwe overeenkomst met België, een land waarmee de VAE trouwens op heel goede voet staat."

VAE: "Wij hanteren duidelijke regelgevende kaders die voldoen aan internationale wetten"

Tenslotte is ook volgens de VAE zelf het beeld van "Dubai gangsterparadijs" feitelijk onjuist. "De VAE hanteren duidelijke regelgevende kaders die voldoen aan internationale wetten en normen die zijn ontworpen om financiële criminaliteit te bestrijden", liet de ambassade van de VAE in Oslo optekenen aan de Noorse media. "De processen en activiteiten van het Dubai Land Department vormen een hoeksteen van deze inspanningen."

Op zoek naar feiten over (criminaliteit in) Dubai?

Wil je meer weten over leven in Dubai en hoe het er in het emiraat écht aan toe gaat? Neem gerust en geheel vrijblijvend contact met ons op: info@bestluxury.properties of telefonisch of via WhatsApp: +32 474 49 32 68 (België) / +971 50 287 8964 (lokaal). Guy Penders zelf beantwoordt met veel plezier al je vragen en twijfels aan de hand van feiten en betrouwbare onafhankelijke Belgische referenties.


Foto Dubai: Ahmed Aldaie (Unsplash)

$type=blogging$au=0$cm=0$c=10$p=1$show=/p/testimonials.html

In de kijker_$type=sticky$c=4$l=1$cm=0$au=0$hide=home

Naam

activiteiten,18,agenda,12,Expo 2020,6,faq,6,financieel,25,in de kijker,99,nieuws,204,Testimonials,2,The sky is the limit,12,Vastgoed,95,Video,20,Wist je dat,12,
ltr
item
Vastgoed in Dubai | Best Luxury Properties: Dubai gangsterparadijs voor Belgische criminelen? Guy Penders is duidelijk: "Niet met Best Luxury Properties"
Dubai gangsterparadijs voor Belgische criminelen? Guy Penders is duidelijk: "Niet met Best Luxury Properties"
De Tijd en Knack berichtten woensdag over de gelekte gegevens van 714 Belgische eigenaars van vastgoed in Dubai. Guy Penders reageert.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhVI_sUNvssy5NloqKK_PMQBjCdsvcmwktSXeq1pPaGaK23OHAXeU2mxxbQbheejznzDPrRn-97y8emzIxsqedSQT9zHpVTb746HODTNy2GUAq10JdbpPNNTIm1skRuxTMg_qGrY-8GDme4LSrZcPSIvoxvNlKzpXb2LfILVthm4o8gmJle1WBCleVN/w640-h360/best-luxury-properties-vastgoed-in-dubai-guy-penders-reageert-op-dubai-uncovered.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhVI_sUNvssy5NloqKK_PMQBjCdsvcmwktSXeq1pPaGaK23OHAXeU2mxxbQbheejznzDPrRn-97y8emzIxsqedSQT9zHpVTb746HODTNy2GUAq10JdbpPNNTIm1skRuxTMg_qGrY-8GDme4LSrZcPSIvoxvNlKzpXb2LfILVthm4o8gmJle1WBCleVN/s72-w640-c-h360/best-luxury-properties-vastgoed-in-dubai-guy-penders-reageert-op-dubai-uncovered.jpg
Vastgoed in Dubai | Best Luxury Properties
https://www.vastgoeddubai.be/2022/05/dubai-gangsterparadijs-voor-belgische-criminelen-guy-penders-is-duidelijk-niet-met-best-luxury-properties.html
https://www.vastgoeddubai.be/
https://www.vastgoeddubai.be/
https://www.vastgoeddubai.be/2022/05/dubai-gangsterparadijs-voor-belgische-criminelen-guy-penders-is-duidelijk-niet-met-best-luxury-properties.html
true
1948435492975158275
UTF-8
Alles geladen Geen zoekresultaten BEKIJK ALLES Ontdek meer Antwoorden Cancel antwoord Delete door Home PAGINA's UPDATES Bekijk alles VOOR U AANGERADEN Rubriek Archief ZOEKEN ALLE UPDATES Geen zoekresultaten Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minuut geleden $$1$$ minutes ago 1 uur geleden $$1$$ hours ago Gisteren $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago meer dan 5 weken geleden Volgers Volg THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy